tisdag 27 november 2012

Svårt att få lån för många kreditupplysningar

Har du svårt att få lån på grund av för många kreditupplysningar? Då är du inte ensam. Mängder av människor som är intresserade av att söka lån blir nekade pga att dom har för många kreditupplysningar registrerade på sig. Att banken kan säga nej till låneansökningar på grund av många förfrågningar hos UC beror på att dom anser att det är en tydlig signal på att du är i riskzonen för att hamna i lyxfällan, dvs att dra på dig alldeles för stora skulder för att du ska kunna betala tillbaka dom. Därför kan det vara väldigt svårt att få lån med för många kreditupplysningar.

Hur många kreditupplysningar är för många?

Exakt hur många kreditupplysningar hos UC som är för många är däremot svårt att säga, eftersom en massa andra faktorer spelar in. Det är till exempel lättare att få lån med många kreditupplysningar om du har hög inkomst, låga skulder och kanske en medsökare eller borgensman. Annars är ett bra tips att vända dig till banker som har en annorlunda kreditprövning än de traditionella storbankerna.

Var kan man ta lån med många kreditupplysningar?

Det finns egentligen två alternativ för den som har svårt att få lån pga för många kreditupplysningar. Antingen kan man ta ett så kallat snabblån, dvs smslån och sndra smålån, eller så kan man vända sig till någon av de banker i Sverige som är specialiserade på att ge lån till den som har svårt att få lån hos vanliga banker och låneföretag. Snabblån är smålån på maximalt 15000 kr, så om du vill ta ett stort lån är det andra alternativet det enda möjliga. Två alternativ för den här typen av lån är Marginalen och Bluestep. Lycka till att ta lån med många kreditupplysningar!

lördag 17 november 2012

Lån utan inkomst och säkerhet

Att ta lån utan inkomst och säkerhet kan vara svårt. De flesta banker som erbjuder lån utan säkerhet kräver att man har en fast inkomst, helst från en tillsvidareanställning, alltså ett fast jobb. Framförallt blir det svårt att ta lån utan inkomst och säkerhet om man letar efter ett stort lån. Men det finns smålån som till exempel snabblån och smslån som accepterar en låg inkomst, eller som inte kontrollerar din inkomst. Alla snabblån och smslån är lån utan säkerhet, dvs att du kan ta lån utan att banken eller låneföretaget kräver någon säkerhet. Problemet med den här typen av lån är att det sällan går att låna mer än maximalt 30000 kr. Men för den som letar efter lån utan inkomst och säkerhet är detta antagligen ändå det bästa alternativet.

Var hittar man lån utan säkerhet och inkomst?

Som vi tidigare nömnt är det bästa alternativet för den som vill låna pengar utan inkomst och säkerhet att leta efter smålån som smslån, snabblån och microlån. Dessa hittar du enkelt genom en enkel sökning på nätet. När du har hittat ett antal lån går du helt enkelt in på nätet och läser de olika lånens villkor. Då kommer du snabbt se vad de har för inkomstkrav och om det krävs någon säkerhet.

lördag 3 november 2012

Låna pengar utan UC kontroll

Vill du låna pengar utan UC kontroll? Som du säkert vet gör de allra flesta bankerna och låneföretagen en UC kontroll för att kontrollera en låntagares ekonomi. Det de vill få ut av sin kontroll är att se om man har stora skulder, låg eller ingen inkomst, många förfrågningar, betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Det innebär dels att det blir svårt att få lån om man har något av dessa problem och söker lån hos en bank som gör en UC kontroll. Men det betyder också att det blir ännu svårare att få lån i framtiden, eftersom en UC kontroll registreras som ytterligare en förfrågan. Det finns alltså stora fördelar med att kuna låna pengar utan UC kontroll. Tyvärr är det lättare sagt än gjort. Att hitta ställen där man kan låna pengar helt utan UC kontroll är väldigt svårt. Däremot går det att hitta banker som gör sin kreditkontroll hos andra företag än UC, till exempel Creditsafe eller Soliditet. Så var kan man då låna pengar utan UC kontroll?

Hitta lån utan UC kontroll

Det första man ska tänka på när man letar efter lån eller kredit utan UC kontroll är att man ska undvika de vanliga storbankerna. Samtliga storbanker i Sverige gör en UC kontroll när man söker lån, kredit eller kreditkort. Det är heller ingen större idé att vända sig till renodlade låneföretag som erbjuder större privatlån, till exempel Nordax Finans eller SevenDay. De gör också en kontroll hos UC när du söker lån hos dom. Istället ska man leta bland företag som erbjuder så kallade smålån, alltså snabblån eller smslån. Bland dessa är det många som gör en begränsad kreditprövning och därför inte tar en fullständig UC. Du hittar enkelt ett flertal snabblån och smslån online på nätet där du kan låna pengar utan UC kontroll.