fredag 15 januari 2010

Går det att ta lån med betalningsanmärkning utan säkerhet?

Letar du efter lån med betalningsanmärkning utan säkerhet? Här är några tips för dig som har svårt att få lån och fått nej från banken.

1. Fundera på vad du har för säkerhet


Även om du själv inte har någon säkerhet kanske du har en vän eller familjemedlem som har någon säkerhet som gör det lättare för dig att få lån med betalningsanmärkning. Och även om ni inte har någon säkerhet kan man få lån med betalningsanmärkning utan säkerhet om man kan ha en person med bättre ekonomi som borgensman eller medsökande.

2. Sök inte för stort belopp


Många låneinstitut är tveksamma till att ge lån med betalningsamärkning utan säkerhet, framförallt om du söker ett stort lån. Då kan det vara bättre att söka ett mindre lån med betalningsanmärkning utan säkerhet. När du väl har blivit kund är det lättare att kunna utöka lånet.

3. Sök inte för många lån med betalningsanmärkningar utan säkerhet



Tänk på att ju fler lån med betalningsanmärkningar utan säkerhet du söker, desto svårare blir det att få lån. Det beror på att för varje lån med betalningsanmärkning utan säkerhet som du söker så tas en ny kreditupplysning hos upplysningscentralen, UC. När låneföretagen gör sin kreditbedömning ses det som negativt om man har många kreditupplysningar. Ett bra tips för att undvika att få för många kreditupplysningar är att gå via en förmedlare som tex Freedom Finance eller Lendo när du söker lån med betalningsanmärkningar utan säkerhet. Då tas bara en kreditupplysning, men du får ändå det lån med betalningsanmärkningar utan säkerhet som ger bäst lånevillkor för dig.

4. Sök lån med betalningsanmärkning utan säkerhet hos rätt låneföretag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar