torsdag 21 januari 2010

Låna på nätet – bästa tipsen

Att låna på nätet är det enklaste och snabbaste sättet att ansöka om lån. När du ansöker om att låna på nätet får banken eller låneföretaget din ansökan direkt, till skillnad mot om du ansöker om lån per post. Att låna på nätet är dessutom hel säkert med dagens teknik. När du söker om lån online på nätet krypteras alla dina uppgifter så att det är omöjligt för obehöriga att ta del av t.ex. din inkomst och övriga upplysningar som ingår i kreditupplysningen som tas. Tänk på att vara ärlig när du fyller i din ansökan på nätet – låneföretaget får ändå alla dina uppgifter i kreditupplysningen, och om du har angett felaktiga uppgifter kan det minska dina chanser att bli beviljad ett lån på nätet. Att söka lån på nätet är enkelt och går snabbt – ibland lite för snabbt. Det är lätt att man söker flera lån på nätet innan man hunnit få besked om hur kreditbedömningen har gått. Tänk då på att varje gång du försöker låna på nätet så tas en ny kreditupplysning, och att varje förfrågan syns i kreditupplysningen. Ju fler kreditupplysningar som är tagna på dig, desto svårare att kunna låna på nätet.

Var ska jag låna på nätet?
Ett smart sätt att dels undvika för många kreditupplysningar och dels få bäst villkor för ditt lån på nätet är att låna på nätet via Freedom Finance eller Lendo. Då går de till flera olika banker och låneföretag för att se vem som kan ge dig bäst villkor, och sedan presenterar de det förslaget för dig.

Var kan jag låna på nätet om jag har betalningsanmärkningar?
Det bästa stället att låna på nätet med betalningsanmärkningar är Bank2. Testa även Bluestep, Svea Direkt eller Bostadsfinans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar