tisdag 30 augusti 2011

Låna trots många kreditupplysningar

Har du svårt att få låna pengar trots många kreditupplysningar? Det beror på att bankerna anser att många kreditupplysningar är en signal att du i framtiden kommer att dra på dig så stora skulder att du får svårt att betala tillbaka ditt lån. Som tur är finns det små banker som har en mer individanpassad kreditbedömning, där du kan låna pengar trots många kreditupplysningar.

Vad menas med många kreditupplysningar?


Varje gång du ansöker om ett lån eller ett kreditkort tas en kreditupplysning hos Upplysningscentralen, UC. Varje kreditupplysning syns som en förfrågan i din kreditupplysning. I kreditupplysningen syns förfrågningar från de tre senaste åren. Vill du låna trots många kreditupplysningar kan det bli svårt att bli beviljad om du har många kreditupplysningar, speciellt om många av dina kreditupplysningar är nya.

Var kan jag låna pengar trots många kreditupplysningar?


För att kunna låna trots många kreditupplysningar bör du söka lån hos banker och företag som inte gör en vanlig kreditbedömning, utan som tittar mer på din nuvarande betalningsförmåga än på den ekonomiska historien. Exempel på sådana banker och låneföretag är Bluestep.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar