lördag 26 maj 2012

Låna utan UC

Låna utan UC - vad ska man tänka på? Att låna utan UC, dvs att låna pengar utan att det tas någon kreditupplysning ho UC, är ett sätt att låna pengar för den som vet att den personliga ekonomin är så svag att man inte kan få lån hos vanliga banker och låneföretag. Alla stora banker och låneföretag tar en kreditupplysning hos UC när man ska ansöka om lån, så om man har till exempel betalningsanmärkningar, stora skulder eller många förfrågningar kommer det vara i stort sett omöjligt att låna pengar hos dom. Genom att låna utan UC kan man undvika att dessa problem sätter käppar i hjulet för ens möjligheter att få lån.

Var kan man låna utan UC?

De enda låneföretagen som erbjuder en möjlighet att låna utan UC är företag som erbjuder så kallade smslån, internetlån eller snabblån. Den här typen av lån är alltid på små belopp, oftast inte mer än 5000 kr. Om man vill låna utan UC till ett större belopp än så bör man tänka om, eller kanske helt enkelt avstå från att söka lån. Är man dock ok med att låna max 5000 kr finns det flera alternativ för den som vill låna utan UC. Två bra alternativ är Vivus och Pengos.

Att tänka på när man ska låna utan UC

Först och främst ska man vara medveten om att det alltid är dyrt att låna utan UC. I och med att låneföretaget tar en mycket större risk när den lånar ut pengar utan att ha tagit en UC först så kommer den behöva ta mer betalt för varje lån för att gardera sig mot de förluster den gör på kunder som inte betalar tillbaka sitt lån. Man bör även överväga om man verkligen har en personlig ekonomi som tillåter att man lånar utan UC och drar på sig dyra skulder. Ska man vara ärlig finns det ju en anledning till att man har svårt att få lån hos banker som tar en UC, och det är att de bedömer att du kommer få svårt att betala tillbaka ditt lån, och att risken är stor att din skuld kommer skickas till inkasso och vidare till Kronofogden. Men om du fortfarande anser att du kan hantera att låna utan UC hoppas vi att du har fått de tips du behöver för att kunna göra det utan att det blir allt för dyrt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar