tisdag 27 november 2012

Svårt att få lån för många kreditupplysningar

Har du svårt att få lån på grund av för många kreditupplysningar? Då är du inte ensam. Mängder av människor som är intresserade av att söka lån blir nekade pga att dom har för många kreditupplysningar registrerade på sig. Att banken kan säga nej till låneansökningar på grund av många förfrågningar hos UC beror på att dom anser att det är en tydlig signal på att du är i riskzonen för att hamna i lyxfällan, dvs att dra på dig alldeles för stora skulder för att du ska kunna betala tillbaka dom. Därför kan det vara väldigt svårt att få lån med för många kreditupplysningar.

Hur många kreditupplysningar är för många?

Exakt hur många kreditupplysningar hos UC som är för många är däremot svårt att säga, eftersom en massa andra faktorer spelar in. Det är till exempel lättare att få lån med många kreditupplysningar om du har hög inkomst, låga skulder och kanske en medsökare eller borgensman. Annars är ett bra tips att vända dig till banker som har en annorlunda kreditprövning än de traditionella storbankerna.

Var kan man ta lån med många kreditupplysningar?

Det finns egentligen två alternativ för den som har svårt att få lån pga för många kreditupplysningar. Antingen kan man ta ett så kallat snabblån, dvs smslån och sndra smålån, eller så kan man vända sig till någon av de banker i Sverige som är specialiserade på att ge lån till den som har svårt att få lån hos vanliga banker och låneföretag. Snabblån är smålån på maximalt 15000 kr, så om du vill ta ett stort lån är det andra alternativet det enda möjliga. Två alternativ för den här typen av lån är Marginalen och Bluestep. Lycka till att ta lån med många kreditupplysningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar