fredag 18 januari 2013

Låna pengar utan kreditprövning

Allt fler svenska konsumenter letar efter en möjlighet att låna pengar utan kreditprövning. Det beror till stor del på att allt fler upptäcker svårigheterna med att få lån hos vanliga storbanker och kreditinstitut. Genom att kunna låna utan kreditprövning hoppas många på att kunna få lån trots ekonomiska problem, till exempel att man saknar inkomst eller fast anställning.

Går det verkligen att låna utan kreditprövning?

Nej, egentligen inte. Sedan några år tillbaka är alla banker och låneföretag i Sverige skyldiga att göra en fullständig kreditprövning varje gång någon ansöker om att låna pengar. Det gäller alla typer av lån – allt från till privatlån, banklån och kreditkort till smålån som smslån och snabblån. Istället för att leta efter lån utan kreditprövning bör man alltså leta efter andra sätt som gör det lätt att få lån.

Istället för lån utan kreditprövning

Eftersom den som letar efter ställen att låna pengar utan kreditprövning egentligen letar efter lätta lån bör man alltså inrikta sig på det istället. De lättaste lånen att få är lån och krediter som inte tar någon UC eller som accepterar betalningsanmärkningar. Det finns även smålån som har lägre inkomstkrav än andra lån, ibland så lite som 25000 kr i årsinkomst. Alla dessa lån gör en kreditprövning, men de är inte lika hårda i sin bedömning. Så även om det faktiskt inte går att låna pengar utan kreditprövning i Sverige, så finns det fortfarande stora möjligheter att få lån, även för den som brukar ha svårt att låna pengar hos vanliga banker.

Att tänka på

Som vanlig när man ska låna pengar ska man vara noga med att räkna på vad de olika lånen kostar. Genom att noga jämföra olika lån med varandra kan man ofta spara hundralappar, ibland mer än så. Detta gäller även alternativ till lån utan kreditprövning som lån utan UC och kreditupplysning.

1 kommentar:

  1. Behöver du ett brådskande lån eller finansiell tjänst? Kontakt charitycorporation@gmail.com / http://charitycorporation.gnbo.com.ng

    SvaraRadera