måndag 8 februari 2010

Låna pengar trots många förfrågningar

Har du svårt att få lån på grund av att du har många förfrågningar? Det beror på att bankerna anser att många förfrågningar signalerar att det är stor sannolikhet att du drar på dig så stora skulder att du kommer att få svårt att betala räntor och amorteringar på dina lån. Som tur är finns det småbanker som har en annorlunda kreditbedömning där du kan låna pengar trots många förfrågningar.

Vad menas med förfrågningar?


Varje gång du söker ett lån eller ett kreditkort tas en kreditupplysning hos Upplysningscentralen, UC. Varje sådan kreditupplysning syns som en förfrågan i din kreditupplysning. I kreditupplysningen syns frågor från de tre senaste åren. Vill du ta ett lån trots många förfrågningar kan det bli svårt att få din låneansökan beviljad om du har många förfrågningar, speciellt om många av dina förfrågningar är nya.

Var kan jag låna pengar trots många förfrågningar?


För att kunna få ett lån trots många förfrågningar bör du söka dig till banker och företag som inte gör en traditionell kreditbedömning, utan som tittar mer på nuvarande betalningsförmåga än på din ekonomiska historia. Exempel på sådana banker och låneföretag är Bluestep, Bank2, BostadsFinans, Freedom Finance och Svea Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar